Home » Compania » Ghid practic » Trusa cu unelte de mesterit prin casa

Trusa cu unelte de mesterit prin casa

Ghid practic

Surubelnita este extrem de practica doarece se foloseste la demontarea diverselor obiecte electrocasnice sau pentru a strange suruburile de la usi si dulapuri. Pentru a te descurca in toate situatiile cu care te confrunti, e de preferat sa cumperi surubelnite cu mai multe forme, in functie de forma capatului de surub (plata, ascutita, sub forma de stea sau cruce) sau una singura cu lame interschimbabile (pentru suruburi cu cap crestat sau in cruce). Nu exclude varianta surubelnitelor la set, care le reuneste pe toate.

Surubelnita cu acumulator
Ultimile modele aparute au dimensiuni reduse, design ergonomic si pot fi utilizate in spatii mici, unde este imposibila introducerea unor unelte mari. Cu o astfel de surubelnita se fac insurubari si montari uzuale.

Cutter-ul se foloseste la taierea sau decuparea diverselor materiale (carton, hartie, plastic, mocheta, cabluri, etc) dimensiunea unui cutter se alege in functie de materialul care trebuie lucrat. Mai des utilizate sunt cele de 18-20 mm. Magazinele de specialitate ofera cuttere la set, cu diverse dimensiuni.

Clestele
Este suficient un singur cleste daca stii exact ce actiuni desfasori. In caz contrar, achizitioneaza mai multe tipuri de clesti: cleste patent (pentru a strange diverse piese cu forme variabile si pentru a scoate cuie), cleste pentru tevi si pentru taiat sarme groase.

Scule electrice
Daca esti mesterul casei si repari singur mobilierul, tevile, faci gauri in pereti pentru a monta diverse rafturi, uneltele de mai sus nu vor fi suficiente. Asadar, la micile achizitii mai trebuie sa adaugi altele, nu foarte sofisticate, dar de un real folos.

Ciocanul repercutor gaureste cu percutie in beton dur si este necesar in locuintele cu pereti din beton. Daca achizitionezi un model prevazut cu stop rotatie, il poti folosi si pentru daltuire.

Ferestraul electric vertical este util in multe activitati din jurul casei deoarece taie metal, lemn, materiale lemnoase (cum ar fi palul) si materiale plastice. Folosind o lama speciala vei putea taia si materiale moi ca textile, piele si materiale de izolatie.

Masina de gaurit cu percutie gaureste metalul, lemnul si alte materiale de contructie pentru pereti. Sunt recomandate modelele cu doua trepte: prima treapta fixeza suruburile mari, treapta a doua serveste la gaurirea cu burghie de diametre mici.
« inapoi