Home » Electrice » ILUMINAT Profesional » NEMO - ITALIANA LUCE
Produse electrice

NEMO - ITALIANA LUCE

Nemo ia nastere in 1993 datorita lui Franco Cassina si a designer-ului Carlo Forcolini.
In fiecare an, designer-i precum Vico Magistretti, Carlo Forcolin, Giancarlo Fassina, Ikaru Mori, Markus Jehs, Juergen Laub, Karim Rashid, Ilaria Marelli, Foster&Partners, Porsche Design si-au adus aportul pentru completarea gamei de produse.

In 1998 Nemo preia actiunile Italiana Luce, un producator bine cotat de corpuri pentru iluminat cu design clasic.

In 2001, odata cu achizitia companiei Meltemi, Nemo intra pe piata corpurilor de iluminat din sticla, create special pentru sectorul hotelier.
In acelasi an, Nemo preia controlul distribuitorului sau din Franta, Artelux.

In 2002 Nemo achizitioneaza compania Illuminating Experiences, producator si distribuitor al unei game largi de produse din S.U.A.

2005 este anul intrarii Nemo in grupul Poltrona Frau Datorita achizitiei grupului Cassina.

In Ianuarie 2008, Nemo fuzioneaza prin incorporare cu compania-mama devenind divizia de iluminat a Cassina S.p.A. In aceiasi perioada, achizitioneaza Sirrah, colectia istorica a producatorului iGuzzini - Italy.

Odata cu aparitia catalogului 2009, Nemo Cassina doreste sa devina un nume de referinta in cadrul grupului producatorilor de iluminat de design, intorcandu-se la originile ideilor care au inspirat epoca de glorie a design-ului Italian.
Astfel, catalogul reuneste atat “colectia contemporana” compusa din produse semnificative ale designer-ilor legendari ai anilor 60’s si 70’s cat si “colectia clasica” a capodoperelor Italiana Luce.

NEMO website
Inchide

Produsul a fost adaugat in lista


Produsul NEMO - ITALIANA LUCE a fost adaugat in lista de cerere de informatii afisata in dreapta paginii.

In continuare, puteti adauga alte produse sau sa trimiteti lista de cereri.« inapoi