Evenimente


Categorii viticultura si agricultura28 - 29 - 30 aprilie 2011, in ITALIA (regiunea Lazio & Toscana)

BONUS: la 2 inscrieri cu taxa, se acorda 1 participare gratuita.

Viticultura si vinificatia sunt activitati de traditie si mare importanta economica pentru tara noastra, clasata pe locul 9 mondial dupa suprafata ocupata cu vie. In ultimii ani, intretinerea necorespunzatoare si imbatranirea podgoriilor au dus la degradarea patrimoniului viticol. Revitalizarea industriei viti-vinicole poate imbunatati potentialul productiv romanesc.

In prezent sectorul viticol national traieste perspectiva unei dezvoltari intense, prin re-innoirea, re-plantarea, modernizarea si echiparea a mari suprafete de teren. Recolta de struguri obtinuta pe aceste areale urmeaza sa fie supusa tehnologiei de vinificatie, pentru transformare in vin.

Schimbul de experienta cu viticultori de talie europeana, vizitarea unor renumite podgorii italiene, actualizarea cunostintelor si imbunatatirea know-how-ului, cunoasterea celor mai profitabile scenarii tehnologice si economice, pot propulsa afacerea Dvs. in domeniul viticol.

In acest scop, Grupul MENATWORK in parteneriat cu specialisti italieni de prestigiu, propune organizarea de seminarii tehnice in peninsula (regiunea centrala).

Seminarul este organizat pe urmatoarea structura:
- vizita pe teren: 3 centre italiene de vinificatie (2 in Lazio + 1 in Toscana);
- modul de specializare si studii de caz.

Punctele tematice ale seminarului vizeaza:
- proiectarea si realizarea centrelor de vinificare;
- prezentarea instalatiilor electrice & termice si echipamentelor vinificatie (silozuri, prese, filtre, instalatii racire, desciorchinatori etc.);
- prezentarea sistemelor moderne de sustinere si palisare viticola;
- plantarea si intretinerea podgoriilor;
- proiectarea, construirea si echiparea dimensionata a cramelor.

Echipa de traineri si specialisti, care va instrui si insoti grupa de cursanti in Italia, sunt remarcati in urmatoarele profesii: enolog, proiectant centre vinificatie, proiectant instalatii, producatori si furnizori de instalatii, instalatori, lucrari in constructii.

- Dl. Paolo PEIRA: enolog, consultant si furnizor de proiecte;
- Dl. Marino FONTANA: consultant si furnizor de echipamente si instalatii pentru vinificare;
- Dl. Mauro GADALETA: proiectant si consultant;
- Dl. Marian MOLDOVEANU: specialist plantare podgorii;
- Dl. Gabriel VLAD: expert sisteme de sustinere si palisare viticola.

Cu o structura atat de complexa, avem certitudinea ca venim in intampinarea multor problematici ce impiedica succesul activitatilor in domeniu.

Seminarul se va organiza pentru un numar de minim 15 persoane. Din acest motiv, va adresam rugamintea sa ne confirmati prezenta Dvs. astfel:
- 021.5296.207: Cristina Teodorescu (cristina.teodorescu@menatwork.ro);
- 021.5296.255: Corina Tudoroiu (corina.tudoroiu@menatwork.ro).

Dupa centralizarea acordurilor de participare, vom proceda la confirmarea seminarului si vom demara procedura de inscriere.

Perioada de organizare: 28, 29, 30 aprilie 2011.

Cheltuieli de participare estimate: 700 ÔéČuro / persoana (bilet avion tur/retur Italia, deplasari locale, cazare si masa).

OPORTUNITATE: pentru 2 persoane inscrise din cadrul aceleiasi companii, a treia persoana va participa gratis (sponsorizare din partea organizatorului).


Materiale disponibile pentru download in format pdf.


Imagini realizate pe parcursul seminarului VINI-VITICOL organizat de MENATWORK in Italia, 28-30.04.2011.

« inapoi