Home » Viticultura si agricultura » Stalpi Metalici de Palisare

Stalpi Metalici de Palisare


Categorii viticultura si agricultura“...indiferent ca suntem viticultori profesionisti sau cultivatori pasionati, integrarea tehnologiilor moderne in ecosistemul viticol optimizeaza randamentul productiv...indiferent de varietatea soiului de vita si de conditiile climaterice...”

Pe parcursul istoric al viticulturii, in functie de conditiile climaterice si de evolutia soiurilor, de la cultura fara sprijin (taratoare), la autosustinere si apoi la cea intinsa pe suporti (naturali sau artificiali), mijloacele de sustinere ale vitei de vie au cunoscut o mare diversitate.

Exploatarea actuala a culturilor viticole necesita un sistem solid de palisare care sa suporte greutatea crescanda a plantelor in procesul lor de maturizare, sa sustina permanent vegetatia si sa expuna fructele la actiunea luminii solare.
Se obtin astfel plantatii viticole viguroase, uniforme, sanatoase, productive, longevive.

Un sistem de palisare eficient trebuie sa confere urmatoarele:

• imbunatatirea mediului de viata al plantelor;
• reducerea costurilor de intretinere ale plantatiei;
• facilitatea accesului lucratorilor si utilajelor in teren;
• optimizarea executarii lucrarilor viticole (manuale si mecanizate);
• diminuarea interventiilor de reparare la portiunile deteriorate;
• marirea rezistentei la actiunea factorilor de mediu.

Sistemul de palisare “RO-WINE” destinat in special culturilor viticole, intruneste toate aceste calitati si in plus, aduce un aport de siguranta, prin experienta producatorului in domeniu. Se monteaza in timp scurt, iar intervantiile la segmentele deteriorate se executa rapid, facil si economic. Design-ul inovator si calitatea materiei prime (otel zincat), confera sistemului un comportament optim in exploatare, compatibilitate cu solul, durabilitate in timp si rezistenta la intemperiile vremii (vant, zapada abundenta, ploi, seceta, grindina, inghet, temperaturi extreme etc).

Sistemul de palisare “RO-WINE” poate fi utilizat si in alte sectoare ale agriculturii, cum ar fi pentru sustinerea mai multor soiuri de legume (mai ales in cultura fortata), ramuri de pomi sau arbusti fructiferi, la delimitarea aleilor cu pereti verticali de verdeata, plante agatatoare, tufe de flori si in culturi de kiwi, mure, hamei.

« inapoi