Home » Viticultura si agricultura
Viticultura si agricultura

Palisare vita-de-vie & plante agatatoare

Pe parcursul istoric al viticulturii, in functie de conditiile climaterice si de evolutia soiurilor, de la cultura fara sustinere (taratoare), la autosustinere si apoi la cea sprijinita pe suporti (naturali sau artificiali), mijloacele de sustinere ale vitei-de-vie au cunoscut o mare diversitate.

Plantatia viticola este o investitie pe termen lung, putand fi exploatata eficient timp de 35-40 de ani. Printre factorii care contribuie la prelungirea duratei de viata a plantatiei si, totodata, la cresterea calitatii si cantitatii recoltei, se numara si tehnica de palisare. Exploatarea actuala a culturilor viticole necesita un sistem de palisare solid, care sa suporte greutatea crescanda a plantelor in procesul lor de maturizare, sa sustina permanent vegetatia si sa expuna fructele la actiunea luminii solare. Se obtin astfel plantatii viticole sanatoase, productive, longevive.

Un sistem de palisare eficent trebuie sa confere urmatoarele:
• imbunatatirea mediului de viata pentru plantele astfel cultivate;
• reducerea costurilor de intretinere ale plantatiei;
• facilitatea accesului lucratorilor si utilajelor in teren;
• optimizarea executarii lucrarilor viticole (manuale si mecanizate);
• diminuarea interventiilor de reparare la partiunile deteriorate;
• marirea rezistentei la actiunea factorilor de mediu.

Viticultura si agricultura

“RoWINE” ~ sistem de palisare produs de Metal Work Industry S.R.L.

Sistemul de palisare RoWINE, produs de societatea Metal Work Industry S.R.L. si destinat culturilor viticole, intruneste toate aceste calitati si in plus, siguranta oferita de experienta in domeniu confera un important plus de valoare. Se monteaza in timp scurt, iar lucrarile de inlocuire a segmentelor deteriorate se executa rapid, facil si economic. Design-ul inovator si calitatea materiei prime (otel zincat), confera sistemului un comportament optim in exploatare, compatibilitate cu solul, durabilitate in timp si rezistenta la intemperiile vremii (vant, zapada abundenta, ploi, seceta, grindina, ingheturi puternice, temperaturi extreme etc).

Sistemul de palisare RoWINE poate fi utilizat si in alte sectoare ale agriculturii, cum ar fi pentru sustinerea mai multor soiuri de legume (mai ales in cultura fortata), ramuri de pomi sau arbusti fructiferi, la delimitarea aleilor cu pereti verticali de verdeata, plante agatatoare, tufe de flori si in culturi de kiwi, mure, hamei etc.

Sistemul de palisare RoWINE, confera robustete si stabilitate culturii viticole, pe parcursul anului, chiar si in conditii meteorologice precare, prin buna sustinere a plantelor, ramurilor cu frunze, flori si fructe. Aplicarea acestei metode in cresterea vitei de vie, cultivata astazi intr-un numar mare de soiuri si de varietati, aduce viticultorilor usurinta si control in exploatare.

Viticultura si agricultura

Contact si informatii suplimentare:

Telefon: 021.5296.200 / 021.5288.326;
Fax: (004) 021.5296.202;
Email: office@menatwork.ro;
Email: info@menatwork.ro.

« inapoi